Fotografies

Veure-les totes –>

Reflexions de la Montse i la Maria

Enllaços d'interès

Recomanacions

Lectures per adolescents i adults (+15)

«LA UTILITAT DE L’INÚTIL»
Nuccio Ordine

La utilitat de l’inútil de Nuccio Ordine és un assaig curtet sobre la bellesa i com s’infravalora l’art (de tot tipus), sobretot perquè no en podem treure un benefici econòmic immediat. Està molt bé perquè cita molts pensadors i escriptors (des de Sòcrates fins a Molière passant per Cervantes) parlant de la importància de la cultura, el saber i el crear.

«LA VERITAT SOBRE EL CAS HARRY QUEBERT»
Joël Dicker

La veritat sobre el cas Harry Quebert, de Joël Dicker és un llibre llarg, sí, però a mida que te’l vas llegint desitges que vagin apareixen més pàgines. Un escriptor i professor d’universitat respectat i molt conegut està involucrat en un crim que va passar fa 23 anys i el seu amic i també alumne escriurà un llibre on es descobrirà la veritat i flipareu tots molt!

<<ELS DICS>>

Irene Solà

Aquest és el primer llibre de la Irene Solà (el segon és el Canto jo i la muntanya balla, un pèl més complex si no estan acostumats a llegir). És la història de dues generacions explicada d’una manera molt original, plena de girs i flashbacks que no estan ordenats en el temps, però que tot acabava tenint un sentit brillant.

<<LES CALCES AL SOL>>

Regina Rodríguez Sirvent

És una novel·la hilarant on la Rita, la protagonista, explica molt bé la transició de l’etapa post adolescent a l’adulta a través del viatge que li canviarà la vida. El viatge a Atlanta fent d’au-pair a tres nens més llestos que ella però sense massa habilitats socials. Vam passar unes estones molt, molt divertides llegint-lo!

<<EL DIA QUE VA MORIR MARILYN>>

Terenci Moix

(Parlant de Sitges)

«El Passeig Marítim va perdre el senyoriu d’abans  (el passeig de cada capvespre, amunt i avall, saludant a tothom) i es va omplir de residències per als bàrbars”.

<<PER QUÈ SER FELIÇ QUAN PODRIES SER NORMAL>>

Jeanette Winterson

(Conversa entre la mare tòxica ultraconservadora de la protagonista i la protagonista)

“-Quan soc amb ella soc feliç. Simplement feliç.- Va assentir. Semblava que ho entenia i, per un instant, vaig pensar, de debò, que canviaria d’idea, que parlaríem […] Vaig esperar.

Va dir:

-Per què ser feliç quan podries ser normal?»

<<EL INFINITO EN UN JUNCO>>

Irene Vallejo

Es tracta d’un assaig sobre la història dels llibres des del seu origen i creació ara fa més de 3.000 anys. Abans de llegir-lo podríeu pensar que es tracta d’un llibre tècnic i academicista, res més lluny de la veritat! Tot i que és un llibre llarg, l’autora ens narra una història d’aventures, de viatges i d’amor. Un amor profund pels llibres i la lectura que contagia al lector.

 

“La literatura ha sigut la salvació dels condemnats, ha inspirat i guiat als amants, vençut la desesperació i, potser en aquest cas, pugui salvar el món”.

<<BRIDESHEAD REVISITED>>

Evelyn Waugh

(El protagonista descriu com va ser el primer encontre amb el seu amic Sebastian. Si heu vist “Saltburn” us encantarà el llibre perquè els protagonistes de la pel·li estan inspirats, per no dir calcats, en els protagonistes d’aquesta novel·la)

“This was my third term since matriculation, but I date my Oxford life from my first meeting with Sebastian, which had happened, by chance, in the middle of the term before. […] but for the chance of his getting drunk one evening in my college […]»

Lectures juvenils (+10)

<<EL PRÍNCIPE DESTRONADO>>

Miguel Delibes

El que sempre havia estat el germà petit i mimat d’una família bastant extensa es veu destronat per la seva germana petita Cristina. A través de les seves trapelleries, el lector coneixerà la visió del seu petit món i de les seves pors a ser destronat. Un llibre divertit que provoca nostàlgia de temps no viscuts!

<<MANOLITO GAFOTAS>>

Elvira Lindo

Llegir les històries del Manolito fa estiu, conviden a sortir al carrer i tenir la teva pròpia banda d’amics, a aprofitar totes les estones amb els teus avis i a fer una mica la guitza al teu germà petit. Elvira Lindo és un referent per a nosaltres i la saga de Manolito ens ha marcat molt fortament.

<<EL MUNDO DE SOFIA>>

Jostein Gaarder

La Sophie és una nena de 15 anys que viu amb la seva mare. Un dia rep un anònim amb una pregunta existencialista: “Qui ets?”. Serà en aquell moment quan comença la seva aventura a través del món de la filosofia.
Tot i no ser un llibre difícil, és molt llarg i té força contingut filosòfic. Estaria molt bé llegir-lo en família i compartir pensaments.

<<SÀPIENS. UNA HISTÒRIA GRÀFICA>>

Yuval Noah Harari

“Un sàpiens pot dir: mira allà dalt! Damunt dels núvols hi ha un Déu que et castigarà si no fas el que dic. I si tots creieu aquesta història llavors tot seguireu les mateixes lleis i normes […]»

<<A LITTLE HISTORY OF THE WORLD>>

E.H. Gombrich

Gombrich, l’autor i historiador d’aquest llibre el va escriure per a la seva filla, per donar-li una visió de com es van desenvolupar les civilitzacions (moltes van ser simultànies) des de l’inici dels temps fins als anys 90.
Aquest llibre dona una visió global sobre el món que els ajudarà molt a situar-se en la història i els serà molt útil per entendre amb molt més sentit els contiguts que aprendran a l’escola.

<<LOS DOMINGOS DE UN BURGUÉS EN PARÍS>>

Guy de Maupassant

(El senyor Patissot, cansat de la seva vida a l’oficina del Ministeri, planeja un canvi de rutina a la seva vida que el portarà per un París desconegut per ell).

“Entonces tuvo una revelación. Se trataba de visitar a pie, cada domingo, los alrededores de París, e incluso algunas partes de la capital que no conocía”.

Lectures infantils

<<PADDINGTON BEAR BOOKS>>

Michael Bond

Amb aquestes històries els nens s’endinsaran a la ciutat de Londres i visitaran els llocs més emblemàtics tot acompanyant l’ós Paddington, que viu aventures per tots els racons de la ciutat.

<<THE GRUFFALO>>

Julia Donaldson

Els nens queden embadalits amb l’enginy del petit ratolí, que s’escapa dels seus depredadors i del terrible Gruffalo amb el poder de la dialèctica.

<<LA RUTA DEL RATOLÍ CARTER>>

Marianne Dubuc

El Ratolí Carter ens ensenya les cases més estrambòtiques dels animals del bosc, els nens al·lucinen amb els detalls d’on viu la serp, els esquirols, les cabres salvatges i l’ós, entre molts altres.

<<MOG, THE FORGETFUL CAT>>

Judith Kerr

I qualsevol altre llibre de la Judith Kerr. La gateta Mog entendreix i diverteix els nens amb les seves entremaliadures i gestes heroïques amb la Debbies i el Nicky.

<<THE MAGIC BED>>

John Burningham

El protagonista d’aquesta història troba un llit màgic en una botiga de mobles antics. Només cal que digui la paraula màgica abans d’anar a dormir per viure tot d’aventures durant la nit. Evidentment, cap adult no se’l creu quan es desperta al matí i explica les seves històries.

<<TELLING STORIES WRONG>>

Gianni Rodari

(L’àvia explicant el conte de la Caputxeta Groga a la seva néta)

«-Once upon a time, there was a girl who was called Little Yellow Riding Hood.

-No, red! Said the little girl.»

<<CUIDA’M>>

Lorenz Pauli i Miriam Zedelius

(En Roc fa massa cas als seus pares i s’ha convertit en un nen poc aventurer, per sort coneix el senyor Bocí i…)

“-Indis! Què et semblaria si et fes un arc i unes quantes fletxes?- En Roc diu: de cap de les maneres, és massa perillós.

-I una foguera?- proposa el senyor Bocí.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, estàs acceptant que fem ús de cookies i el processament de les teves dades per a aquests propòsits. Més informació.   
Privacidad