Il suogno di MoMa

27.03.24

Avui us volíem parlar una mica de les nostres ambicions i del perquè d’aquest nou format d’escola. 

 

La història del canvi de centre ja la coneixeu tots, però potser el que no hem explicat prou és què ens ha mogut a voler obrir una llibreria i un espai cultural dins l’escola. 

 

Fa 10 anys que vam obrir MoMa i ja des dels inicis no vam centrar-nos a ser una escola d’anglès convencional. El món dels projectes ens va obrir unes portes infinites per poder incloure tota mena de coneixements i disciplines i així ho hem estat aprofitant sempre. 

 

Les dues venim d’una carrera humanística, d’un batxillerat també humanístic i d’una vocació per les humanitats que des de sempre hem reivindicat i hem volgut traslladar als nostres alumnes, motiu pel qual la majoria de projectes siguin sobre temàtiques artístiques, literàries i històriques. 

 

Quan hem posat en pràctica tots aquests sabers ens hem adonat de diverses coses que ja hem reivindicat en moltes ocasions, com la manca de referents culturals i la desconnexió que els provoquen els llibres a l’inici. És molt important aquest “a l’inici”, ja que també hem experimentat al llarg d’aquests 10 anys que les lectures acompanyades, que les històries i les pintures contextualitzades, que l’apropament de la vida dels autors i els pintors a l’aula desperten el seu interès i que la mandra inicial es converteix en atracció i satisfacció d’aprendre i entendre el significat d’una obra. 

 

Tan important és el coneixement com el fet de crear l’hàbit de voler saber i entendre, i d’aquí la idea de poder generar dos espais a MoMa que els permetin tenir aquests móns més a la vora. 

 

La llibreria Downtown neix precisament d’aquí, de voler crear hàbit lector entre els nostres alumnes des de ben petitons, de voler que comencin a cultivar els seus gustos literaris des de ja i que tinguin les seves biblioteques amb els seus petits tresorets a l’abast. Aquesta també és la feina d’un docent i potser n’és la principal, diríem: apropar les eines necessàries per crear persones felices i sense complexes ni barreres mentals, i quina millor eina que la literatura? 

 

Per altra banda, el MoMa Espai Cultural existeix pel mateix motiu però en l’àmbit artístic. Entendre l’art ens ajuda a entendre el món, a veure’l des d’altres perspectives, a comprendre la història de la qual som hereus i molts cops a treure’ns de les nostres zones de confort i fer-nos pensar. De fet, AQUESTA i no cap altra, és la feina de les humanitats i estem molt contentes de poder aportar aquests dos granets de sorra als nostres alumnes i a les seves famílies. 

 

Així que us convidem enèrgicament a passejar per l’escola amb els vostres fills, a remenar els llibres, a demanar-nos alguna recomanació i, per descomptat, a recomanar-nos el que vulgueu. Us animem a visitar les exposicions amb ells, que us expliquin i els expliqueu, que entre tots fem de l’escola un espai d’intercanvi cultural i evitar que la cultura i les humanitats continuïn sent un reducte que només consumeixen una minoria! 

 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, estàs acceptant que fem ús de cookies i el processament de les teves dades per a aquests propòsits. Més informació.   
Privacidad