La nostra història

Ens vam conèixer el 2013 treballant com a professores. Llavors teniem 24 i 25 anys, acabàvem d’obtenir el títol del màster d’Educació Secundària i teníem moltíssimes ganes de posar tots els nous coneixements que havíem après en pràctica. Durant el màster vam sentir 4 pinzellades de què eren els projectes i ens va cridar molt l’atenció, sobretot perquè era quelcom que ni durant les pràctiques del Màster ni en les nostres tasques com a professores, primer en acadèmies i després en escoles, no vam poder experimentar ni posar en pràctica i estàvem molt convençudes que era la millor metodologia per aprendre qualsevol matèria.
Des del moment que vam compartir les nostres experiències, força desmotivadores la veritat, com a professores d’anglès a l’ESO fins que vam idear el projecte, van passar dos mesos. Quedàvem a totes hores, compartíem idees, ens passàvem lectures, ideàvem com havia de ser la nostra escola, el xat del Whatsapp bullia, Vam crear mil grups amb la nostra gent de confiança, va ser tan forta la motivació i l’empenta que tots ens van donar que vam posar-nos ràpid a mirar locals, a demanar preus i la resta ja la coneixeu.

Vam obrir les portes de MoMa el juny del 2014, fent intensius. Gràcies a la bona acollida i a tots els primers alumnes i famílies que van confiar en nosaltres des de l’inici vam començar el curs 2014-2015 amb 120 alumnes! Un somni!!! Aquell primer curs ja vam fer un musical i un donatiu al banc d’aliments, vam participar en una cursa benèfica per la Marató amb més de 100 corredors i vam preparar unes colònies molt significatives per a nosaltres i amb molt baix pressupost a Bellver de Cerdanya.

Abans d’acabar el curs, el local de davant nostre es quedava buit  i no vam dubtar a agafar-lo. Amb això i unes obres pel mig vam poder ampliar amb 4 aules més. Ens sentíem molt agraïdes i sobretot molt orgulloses d’haver pogut transmetre l’entusiasme i la professionalitat, cosa no tan fàcil tenint en compte l’edat que teníem llavors, a tota la gent que s’apuntava i s’interessava per aquesta metodologia, llavors bastant desconeguda.

Quan mirem enrere sempre ens recordem d’alguna anècdota nova, n’hi van haver moltes i van passar tan ràpid que les tenim molt barrejades. Han passat  gairebé 10 anys i des d’aleshores hem après moltíssim, hem rectificat quan quelcom no ha sortit bé, hem llegit, hem escrit, hem viatjat… hem fet mil coses i totes han estat lligades, en certa manera, al nostre projecte acadèmic, d’amistat, de vida i d’amor.

LONG LIVE MOMA!

Missió i valors

Des dels inicis sempre hem tingut molt clares certes realitats.

El saber que no obté benefici econòmic, el saber humanístic concretament, de mica en mica i cada vegada més, ha anat quedant fora del que la societat i les institucions consideren “útil”.

Les disciplines d’àmbits econòmics i científics han esdevingut les de profit, mentre que l’art, la poesia, la literatura i el teatre, han estat considerades, d’una manera errònia i perillosa, com a inútils. Un metge és més important que un dramaturg? Una metgessa salva vides i una artista no, o una artista potser també en salva?

El que volem dir amb això és que una de les les nostres missions principals és dotar els nostres alumnes de coneixements humanístics que a les escoles per manca de temps o de currículum, no es toquen sovint i si ho fan, no és fins al Batxillerat. Des de petits el nostre alumnat té contacte amb l’art, la literatura, el teatre, la creativitat… (i esperem ampliar el cercle amb coneixements musicals i de dansa). La sensibilitat i l’empatia també (tot va junt) són presents en tots els nostres projectes. El fet de que tots siguin creació de l’escola assegura que aquests valors i coneixements arribin des dels més grans fins als més petits dels nostres alumnes.

Treballar d’aquesta manera no fa altra cosa que augmentar el coneixement de la llengua anglesa. El fet de no treballar amb llibres de text que limiten els continguts gramaticals, ens ajuda molt a naturalitzar i contextualitzar la gramàtica en l’expressió escrita i l’expressió oral. 

No separem els temps verbals per temes, sinó que els alumnes aprenen a utilitzar els temps verbals i els diferents punts gramaticals segons les necessitats comunicatives dels projectes.

Si estem investigant sobre l’evolució de les espècies, en un text escrit podem utilitzar i barrejar els temps verbals passats que convinguin per cada nivell: past simple, past continuous, present perfect o past perfect. També podem fer-los utilitzar els modals per explicar què podien fer els Homo Sapiens en el passat, què no podien fer o què haurien d’haver fet segons la perspectiva d’ara, entre d’altres. Les possibilitats d’aprenentatge i ús dels punts gramaticals contextualitzats són infinites i les treballem tan a l’escrit com a l’oral. Totes les investigacions que fan les escriuen seguint les pautes del projecte i després les exposen davant de tota la classe.

A més a més, a mesura que avança el curs i s’introdueixen nous continguts gramaticals, els alumnes poden anar barrejant més punts gramaticals amb molta més facilitat i fluïdesa.

L’escola

La importància de l’espai és quelcom en què parem molta atenció. Per a nosaltres és molt important que els espais de les aules siguin amplis, hi hagi llum natural i estiguin comunicats a través d’una finestra amb les altres aules. D’aquesta manera, lluny de distreure’s, els alumnes veuen què s’està treballant a les aules del costat i poden agafar idees per escollir altres projectes.

Ens agrada tenir penjats quadres dels artistes que estudiem i crear un ambient artístic a l’escola i a mida que el curs avança  les parets es converteixen en murals i pintures dels nostres alumnes. També ens preocupem per tenir bons llibres de consulta, de literatura infantil i juvenil, d’art, de fotografia, d’arquitectura… Crear una atmòsfera on es respiri cultura és fonamental per poder motivar-los.

Totes les classes estan equipades amb ordinadors, que només fem servir per fer les investigacions dels temes i les presentacions (mai per prendre apunts, fer exercicis de gramàtica o per entregar els exercicis d’expressió escrita). També hi ha projectors que en breu seran substituiïs per pantalles digitals.

La tecnologia ens va bé per poder recopilar la informació que ens fa falta, però no en som unes grans entusiastes i cada vegada ens hi hem tornat menys. És molt important que els infants i els adolescents escriguin a mà i respectin els codis de l’escriptura.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, estàs acceptant que fem ús de cookies i el processament de les teves dades per a aquests propòsits. Més informació.   
Privacidad