MoMa Espai Cultural

MoMa Espai Cultural és el nou centre cultural de la ciutat de Manresa. Es tracta d’un equipament de tres plantes, situat al centre de la ciutat, que disposa de diferents espais polivalents habilitats per a dur a terme activitats culturals diverses amb l’objectiu de generar espais de coneixement i diàleg al voltant de la cultura a través d’una oferta d’activitats de formació, divulgació i exhibició artística.

Els eixos de treball del projecte són: la programació d’arts visuals, que programa unes sis exposicions d’art contemporani anuals de lliure accés, la Llibreria Downtown i la programació de tallers culturals per a adults, en català.

 

Exposició actual

ESPAIS CONSTRUÏBLES

Isidro Nieto | Del 5 de juliol al 27 de setembre

<<Les fotografies alteren i amplien les nostres nocions del que val la pena mirar i del que tenim dret a observar>>. Susan Sontag

 

“Espais Construïbles” és una exposició de fotografia arquitectònica que reuneix una selecció de les peces produïdes per Isidre Nieto en els últims deu anys. La mostra ens invita a mirar els nostres paisatges urbans amb uns nous ulls, uns que veuen la bellesa del que és quotidià, que ens obliguen a exercitar la imaginació i a explorar el món que ens envolta des d’un vessant artístic. 

 

A través de la fotografia i la manipulació digital, l’artista crea noves composicions que barregen la realitat amb l’abstracció. Perspectives distorsionades, angles impossibles, elements arquitectònics aïllats o l’alteració del color, són alguns dels elements més comuns en la seva obra que configuren una forma única de mirar l’arquitectura i en definitiva el món.

 

Isidro Nieto (Alcalá la Real, 1954) va començar a tirar fotos amb només 15 anys. Des d’aleshores, no ha deixat mai d’experimentar i explorar aquesta i altres tècniques artístiques. L’Isidre ha trobat en la fotografia digital un estil molt personal on poder explorar i crear composicions úniques. Ha participat en diferents certàmens i concursos fotogràfics i ha estat guardonat en diverses ocasions per les seves obres.

Tallers culturals

Hem preparat una programació de 6 tallers culturals d’adults per a aquest juliol de diverses temàtiques: astronomia, història de l’art, ioga, arts escèniques, passejades històriques i dansa contemporània. 

 

Les inscripcions als tallers seran a partir del 3 de juny i fins al dia abans de l’inici del taller, presencialment al centre (Passatge del Ginjoler, 4) de 9:30 a 13:30 h i de 15:30 a 20 h, per correu electrònic a (moma@momaespaicultural.com) o per telèfon (937 014 920). 

 

FULLETÓ DE LA PROGRAMACIÓ

Descarrega el fulletó de la programació AQUÍ

 

INSCRIPCIONS

La inscripció no es considerarà efectiva fins a rebre el pagament que podrà ser en efectiu, targeta o transferència bancària. 

Un cop realitzada la inscripció no es retornarà l’import del taller, excepte si aquest és anul·lat per part de l’organització. 

TALLERS D’ART I HISTÒRIA

L’admiració per l’art japonès a l’Europa del segle XIX

Dijous de 18:15 a 19:45 h | Diana Rossell | 4, 11, 18 i 25 de juliol | 53 €

 

Sabies que el modernisme català es va fixar en l’art nipó per crear un nou art? Aquesta tendència es coneix amb el nom de Japonisme i va influenciar tots els artistes de l’època modernista. En aquestes quatre sessions coneixerem l’impacte que va tenir aquest art a Europa i com ho va fer; estudiarem i analitzarem algunes de les obres artístiques més rellevants de l’època modernista, tant catalanes com europees.

Passejades històriques per Manresa

Dimecres de 10 a 11:30 h | A càrrec del Centre d’Estudis del Bages 2, 9, 16 i 23 de juliol | 53 €

 

Què en saps de la història de la teva ciutat? Sabies que encara es poden veure restes de les muralles primitives? O sabries dir quantes fàbriques hi havia al costat del riu Cardener?
La Manresa medieval, el pas d’Ignasi de Loiola, la importància del barroc per la ciutat i el llegat industrial són algunes de les qüestions que tractarem en aquest taller de quatre sessions, amb el qual ens desplaçarem per la ciutat tot descobrint-ne la història.


*Punt de trobada de la primera sessió: MoMa Espai Cultural.

TALLERS DE NATURA I CIÈNCIA

Astronomia: quin lloc ocupem dins la immensitat?
Dimarts de 10:30 a 12 h | Ferran Sebarroja | 2, 9, 16 i 23 de juliol | 53 €

Amb aquest taller, intentarem entendre progressivament quin lloc ocupem dins de l’Univers. Farem un recorregut des del lloc on som i el que podem observar amb els nostres propis ulls, fins a l’estructura més gran que s’ha investigat fins al moment (el teixit galàctic). Posarem ordre als esdeveniments que s’han desenvolupat des del Big Bang i ens han portat fins al naixement de la vida, passant pel naixement i evolució de les estrelles, la detecció d’exoplanetes, la formació d’elements químics i grans misteris com la matèria fosca.

TALLERS D’EXPRESSIÓ I CREATIVITAT

Introdueix-te al món de les arts escèniques
Dimarts d’11 a 12:30 h | Mireia Cirera | 2, 9, 16 i 23 de juliol | 53 €

T’agradaria descobrir el teatre d’una manera senzilla i divertida? Amb aquest curs aprendrem sobre la tragèdia grega, la improvisació, el món del clown i com interpretar textos dramàtics. No cal cap experiència prèvia, només ganes d’aprendre i passar-s’ho bé. Quatre sessions de 90 minuts per descobrir tècniques, potenciar la teva creativitat i connectar amb altres amants del teatre. No et perdis aquesta oportunitat de créixer com a intèrpret i explorar noves formes d’expressió artística.

Dansa contemporània: les possibilitats de moviment són infinites
Dimarts de 10 a 11:30 h | Nàdia Pesarrodona | Dimarts i dimecres de 18 a 19:30 h | Nàdia Pesarrodona
2, 3, 9 i 10 de juliol | 53 €

 

Durant les quatre sessions d’aquest taller, treballarem per aconseguir un cos disponible i present, posant en pràctica els principis bàsics del moviment i la dansa. També treballarem la improvisació individual i grupal a partir de dinàmiques guiades que ens permetran la recerca del moviment orgànic i coneixerem diferents branques del moviment (dansa contemporània, dansa contact i dansa afro-contemporània). La música i el so ens acompanyaran durant el procés de treball i l’escolta de grup i la composició seran presents durant les sessions, i així anirem elaborant exercicis i treballs coreogràfics.

TALLERS DE SALUT I ACTIVITAT FÍSICA

Hatha ioga
Dijous d’11:30 a 12:45 h | Vince Castañar | 4, 11, 18 i 25 de juliol | 48 €

El Hatha Ioga és un estil tradicional de ioga que es basa en la realització d’unes postures físiques (o asanes) i en el control de la respiració per tal d’aconseguir equilibri i alineació. Aquest estil de ioga emfatitza postures estàtiques per tal de desenvolupar força i flexibilitat, així com tècniques de respiració, amb l’objectiu de fomentar l’estabilitat i l’alineació a un ritme lent. La pràctica de Hatha Ioga també incorpora meditació i relaxació.


*L’espai proporcionarà el material necessari per fer el taller.

Llibreria Downtown

Ubicada a la primera planta de l’edifici, la Llibreria Downtown és una llibreria especialitzada en literatura infantil i juvenil en llengua anglesa, francesa, catalana i castellana que a més compta amb una oferta de llibres d’art i una selecció d’objectes i obres creades per artesans i artistes locals.

Cada mes s’hi organitzen activitats culturals:

AGENDA DEL MES D’ABRIL:

13 de juny

Taller de collage 

A càrrec de Silvia Garcia Camps

De 19 a 20:30 h

(Activitat pensada per a un públic adult)

Més informació

 

14 de juny 

MOVIC for families

A càrrec de Berta Torras Vila

De 17:30 a 18:30 h

(Activitat pensada per a infants i les seves famílies)

Més informació

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, estàs acceptant que fem ús de cookies i el processament de les teves dades per a aquests propòsits. Més informació.   
Privacidad