MoMa Espai Cultural

MoMa Espai Cultural és el nou centre cultural de la ciutat de Manresa. Es tracta d’un equipament de tres plantes, situat al centre de la ciutat, que disposa de diferents espais polivalents habilitats per a dur a terme activitats culturals diverses amb l’objectiu de generar espais de coneixement i diàleg al voltant de la cultura a través d’una oferta d’activitats de formació, divulgació i exhibició artística.

Els eixos de treball del projecte són: la programació d’arts visuals, que programa unes sis exposicions d’art contemporani anuals de lliure accés, la Llibreria Downtown i la programació de tallers culturals per a adults, en català.

 

Exposició actual

BESTIARI

Del 16 de març al 30 d’abril 

Adrià Miko

 

Jugar, caçar, rugir…, les bèsties d’Adrià Miko (València, 1994) semblen no cabre dins dels seus llenços, com si ens volguessin dir alguna cosa, com si estiguessin asfixiades dins dels seus propis hàbitats. Potser a causa del canvi climàtic, la desforestació i la pèrdua dels grans espais verges del planeta, que no fa res més que posar en risc la seva existència. Potser ens miren directament, desafiant-nos, mirant-nos als ulls per fer-nos reflexionar sobre el nostre paper a la seva realitat.  

 

L’exposició “Bestiari” és un recull de les últimes peces de l’artista, que amb un llenguatge fresc, colorista i de traços solts ens evoca la bellesa de la vida indòmita, amb vitalitat i exuberància. Una mirada a una vida assilvestrada, que ens és llunyana i distant.

 

Tallers culturals

Hem preparat una programació de 10 tallers culturals d’adults per a aquesta primavera de diverses temàtiques: astronomia, història de l’art, òpera, moda, ioga, dibuix, nutrició, fotografia i dansa contemporània. 

 

Les inscripcions als tallers seran a partir del 4 de març i fins al dia abans de l’inici del taller, presencialment al centre (Passatge del Ginjoler, 4) de 9:30 a 13:30 h i de 15:30 a 20 h, per correu electrònic a (moma@momaespaicultural.com) o per telèfon (937 014 920). 

 

FULLETÓ DE LA PROGRAMACIÓ

Descarrega el fulletó de la programació AQUÍ

 

INSCRIPCIONS

La inscripció no es considerarà efectiva fins a rebre el pagament que podrà ser en efectiu, targeta o transferència bancària. 

Un cop realitzada la inscripció no es retornarà l’import del taller, excepte si aquest és anul·lat per part de l’organització. 

TALLERS D’ART I HISTÒRIA

Les grans òperes explicades
Dimecres de 10:30 a 12 h | Guillaume Terrail
6 sessions (inici del curs: 03/04/2024) | 90€

 

Descobreix la màgia de l’òpera amb aquest taller especialitzat! Ens submergirem dins del món de la música, el drama i la passió en un ambient acollidor i dinàmic mentre aprenem sobre la història, els compositors i les obres més emblemàtiques d’aquesta fascinant art escènica. Aquest taller està adreçat tant a principiants com a aficionats experimentats, a tots aquells que vulguin explorar aquest univers artístic únic. Gaudirem de sessions dinàmiques, anàlisis musicals i fragments musicals en viu.

La pintura impressionista i el seu temps
Dilluns de 10:30 a 12 h | Fina Oliveras
10 sessions (inici del curs: 08/04/2024) | 130 €

 

L’Impressionisme es pot considerar el fenomen més important de l’art europeu des del Renaixement, ja que va suposar un trencament amb els elements que havien definit la pintura durant 4 segles. Amb aquest taller explorarem el que va ser el primer moviment artístic modern, i descobrirem el grup de pintors que el representen, aquells que es van oposar al món artístic establert i van obrir la porta a la pintura avantguardista del segle XX.

Textile Patterns. Un recorregut per l’estampació tèxtil
Dijous de 10 a 12 h | Núria Malé
5 sessions (inici del curs: 02/05/2024) | 80€

A través d’un recorregut històric, geogràfic i tècnic per l’estampació tèxtil, aprendrem com neix una col·lecció pròpia: des de les tècniques per a cercar inspiració, fins a la composició d’un moodboard o tauler d’inspiració. Finalment, cada alumne plantejarà la seva pròpia col·lecció que es materialitzarà amb la creació d’un dels estampats d’aquesta.
*El preu del material és de 35 € i es cobrarà el primer dia del taller.

TALLERS DE NATURA I CIÈNCIA

Astronomia: quin lloc ocupem dins la immensitat?
Dijous d’11:45 a 13:15 h | Antoni Guntin
10 sessions (inici del curs: 11/04/2024) | 130 €

 

Amb aquest taller, intentarem entendre, a poc a poc, quin lloc ocupem dins de la immensitat, dins de l’Univers. Farem un recorregut des del lloc on som, la Terra, fins a l’estructura més gran que s’ha investigat fins al moment… el teixit galàctic. Posarem ordre als esdeveniments que s’han desenvolupat des del Big Bang i ens han portat fins al dia d’avui i també parlarem del concepte temporal, i del filosòfic, intentant esbrinar quin sentit té l’Univers.

TALLERS D’EXPRESSIÓ I CREATIVITAT

Dansa contemporània: les possibilitats de moviment són infinites
Dimarts de 10 a 11:30 h | Nàdia Pesarrodona
10 sessions (inici del curs: 09/04/2024) | 130 €

 

Durant el curs treballarem per aconseguir un cos disponible i present, posant en pràctica els principis bàsics del moviment i la dansa (desplaçaments, salts, balanceigs, equilibris, direccions en l’espai, eix corporal, espirals, treball de pes/gravetat, lliscades i rodades per terra, caigudes). També treballarem la improvisació individual i grupal a partir de dinàmiques guiades i coneixerem diferents branques del moviment (dansa contemporània, dansa contact i dansa afro-contemporània).

Tècniques artístiques: de Charles Bague a Andy Warhol
Dimarts de 10 a 11:30 h | Àngels Comellas
10 sessions (inici del curs: 09/04/2024) | 130 €

 

Amb aquest taller aprendrem tres tècniques artístiques diferents (grafit, color i estampació) a través de l’obra d’alguns dels millors artistes de tots els temps (Charles Bague, Leonardo Da Vinci, Andy Warhol i Banksy). Coneixerem la seva història i aprendrem la tècnica per aplicar-la de forma pràctica i desenvolupar la nostra pròpia creativitat i expressió artística. Descobrirem què volem transmetre i com fer-ho.
*El preu del material és de 35 € i es cobrarà el primer dia del taller

Fotografia creativa amb llum natural
Dijous de 10:30 a 12 h | Lin Aquino
10 sessions (inici del curs: 11/04/2024) | 130 €

 

El punt de partida d’aquest taller serà conèixer les nostres eines per a fotografiar: la càmera reflex i el mòbil (quan correspongui). Començarem coneixent els paràmetres fotogràfics bàsics i aprendrem a posar-los en pràctica. Els temes impartits oferiran una gran oportunitat per explorar la creativitat i per desenvolupar el nostre propi estil fotogràfic mentre aprenem els fonaments tècnics de la fotografia.
*Per poder realitzar aquest taller cal disposar d’una càmera reflex.

TALLERS DE SALUT I ACTIVITAT FÍSICA

Viure 3.0: Hàbits per viure més i millor
Dijous d’11:30 a 13 h | Mireia Vilafranca
10 sessions (inici del curs: 11/04/2024) | 130 €

 

Descobreix com viure més i millor! Abordarem tots els aspectes clau per millorar la qualitat de vida de les persones tant en el present com en el futur. En aquest curs, ens enfocarem en la importància de l’activitat física, l’alimentació equilibrada, el descans adequat, la salut mental i la minimització dels disruptors endocrins. Treballant aquests aspectes, podem no només augmentar la longevitat, sinó també garantir que aquests anys addicionals siguin de qualitat i de benestar. Aportarem eines i estratègies perquè cada persona pugui adaptar el seu dia a dia i millorar la seva salut. Estàs llest/a per invertir en la teva salut i el teu benestar?

Hatha ioga
Dimecres de 10 a 11:15 h | Vicente Castañar
10 sessions (inici del curs: 10/04/2024) | 116€

El Hatha Ioga és un estil tradicional de ioga que es basa en la realització d’unes postures físiques (o asanes) i en el control de la respiració per tal d’aconseguir equilibri i alineació. Aquest estil de ioga emfatitza postures estàtiques per tal de desenvolupar força i flexibilitat, així com tècniques de respiració, amb l’objectiu de fomentar l’estabilitat i l’alineació a un ritme lent. La pràctica de Hatha Ioga també incorpora meditació i relaxació.
*L’espai proporcionarà el material necessari per fer el taller.

Vinyasa ioga
Dijous de 10 a 11:15 h | Vicente Castañar
10 sessions (inici del curs: 11/04/2024) | 116€

El Vinyasa és una pràctica dinàmica de ioga caracteritzada per seqüències fluides sincronitzades amb la respiració, promovent la flexibilitat, la força i l’atenció plena en el moviment continu, transitant sense problemes entre postures per millorar la salut cardiovascular i crear una meditació fluida en moviment.
*L’espai proporcionarà el material necessari per fer el taller.

Llibreria Downtown

Ubicada a la primera planta de l’edifici, la Llibreria Downtown és una llibreria especialitzada en literatura infantil i juvenil en llengua anglesa, francesa, catalana i castellana que a més compta amb una oferta de llibres d’art i una selecció d’objectes i obres creades per artesans i artistes locals.

Cada mes s’hi organitzen activitats culturals:

AGENDA DEL MES D’ABRIL:

Dimarts i dimecres

Clubs de lectura infantils!

A càrrec de Maria Futuro i Montse Parera

Més informació

06 d’abril

Taller d’escriptura Futuro

A càrrec de Maria Futuro

Més informació

20 d’abril

Taller de lectura amb Somriures Peluts

A càrrec de Montse Cots 

Més informació

23 d’abril

Paradeta de la Llibreria Downtown 

Al Passeig Pere III de Manresa

Concert de Sant Jordi 

A càrrec de Guillaume Terrail i Llibreria Downtown 

Més informació

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, estàs acceptant que fem ús de cookies i el processament de les teves dades per a aquests propòsits. Més informació.   
Privacidad